Κατηγορίες
Οπωροφόρα

Δαμάσκηνα(Prunus)

 

ΣΑΝΤΑ ΡΟΖΑ(SANTA ROSA)

Ζωηρό δένδρο, με μεγάλη παραγωγικότητα.Κάνει μεγάλα ,σφαιρικά δαμάσκηνα,  με κίτρινη σάρκα και πολύ νόστιμη γεύση.Είναι μυρωδάτο, χυμώδες, με κόκκινο φλοιό.Είναι ανθεκτικό στις μεταφορές.Ωριμάζει στο τέλος Ιουνίου- αρχές Ιουλίου.


ΦΡΙΑΡ(FRIAR)

Μεγάλος καρπός, με σκούρο μωβ φλοιό, κατά την ωρίμανση.Έχει γυαλιστερή υφή και η σάρκα του είναι κεχριμπαρένια, σφιχτή, καλής ποιότητας σε οβάλ σχήμα.Χρειάζεται καλό αραίωμα.Ωριμάζει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

 

ΜΠΛΑΚ ΑΜΠΕΡ(BLACK AMBER)

Παρόμοιο εμφανισιακά με το Φριάρ, είναι ένα φρούτο υψηλής ποιότητας, σφιχτό, μεγάλο και στρόγγυλο, με σκούρο μωβ χρώμα.Η σάρκα του είναι κίτρινη.Ωριμάζει γύρω στις 15 Ιουλίου.

ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ(PRESIDENT)

Είναι μια όψιμη ποικιλία.Ο καρπός είναι στενόμακρο, με σκούρο μπλε φλοιό.Έχει σφιχτή, κίτρινη σάρκα με άριστη σύσταση και είναι γευστικό.Έχει πολύ μεγάλη παραγωγή, γι’ αυτό και είναι δημοφιλές και επικερδές.Ωριμάζει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΣΤΑΝΛΕΫ(STANLEY)

Μεγάλο φρούτο με κιτρινοπράσινη σάρκα, χυμώδες, σφικτό και γλυκό.Έχει λεπτή και ευχάριστη γεύση.Από τα πιο δημοφιλή είναι εκείνο που έχει βαθύ μπλε-μωβ φλοιό.Ωριμάζει στο 2ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

 

ΑΝΤΖΕΛΙΝΟ(ANGELINO)

Πεπλατυσμένο φρούτο, μεγάλου μεγέθους, με χρώμα σκούρο μωβ, σχεδόν μαύρο.Η σάρκα είναι σφιχτή, με κίτρινο χρώμα και ελαφρά γλυκιά γεύση.Ωριμάζει 10-20 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΪΜΟΝΤ(BLACK DIAMOND)

Έχει καρπό με μαύρο φλοιό, πολύ ωραίας εμφάνισης.Η σάρκα του είναι εκπύρηνη και πάρα πολύ νόστιμη.Είναι από τις πρώιμες ποικιλίες, καθώς ωριμάζει στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιούλη.