Κατηγορίες
Λαχανικά

Λαχανικά

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ

Ποικιλίες

Αγγουράκι Telegrafh

Μακρύ αγγουράκι,σκούρου πράσινου χρώματος, που παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό γύρισμα στα άκρα του.Το μήκος του φτάνει τα 30-35 εκ.Ποικιλία αναρριχώμενη, με ωρίμανση 58 ημερών.

Αγγουράκι τουρσί

Φυτό με καρπό κοντού μήκους,12-17 εκ. ,και σκούρου πράσινου χρώματος.Ιδανικό για τουρσί.

Υβρίδια:

Vectra F1

Μακρύ ίσιο αγγουράκι,σκούρου πράσινου χρώματος μήκους 35-40 εκ., αναρριχώμενο, με πολύ μεγάλη παραγωγή.Φυτό εύρωστο και πολύ ζωηρό, κατάλληλο για υπαίθρια καλλιέργεια.

 

 

ΑΝΤΖΟΥΡΙΑ

Μακρύς καρπός, ανοιχτού πράσινου-σχεδόν λευκού- χρώματος, που είναι συγγενικός με το αγγουράκι.Τρώγεται ολόκληρο, χωρίς να καθαριστεί ο φλοιός του.Μήκος 20-25 εκ.

ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ

Ποικιλίες:

Crimson sweet

Παραδοσιακή ποικιλία καρπουζιού,ανοιχτού πράσινου με μαύρες ρίγες. Παράγει καρπούζι, μεγάλου μεγέθους 8-12 κιλών.

Galaxy

Μεσοπρώιμη ποικιλία καρπουζιού, παρόμοια με την Crimson sweet, με καρπό στρόγγυλο, ανοιχτού πράσινου χρώματος, με ραβδώσεις και βάρους 12-15 κιλών. Ιδιαίτερα ανθεκτικό στις μεταφορές.

Sugar baby

Πρώιμη ποικιλία καρπουζιού, μικρού μεγέθους, σκούρου πράσινου χρώματος, σχεδόν μαύρου.Δίνει καρπό 3-5 κιλών.

 

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=Ct9zHTsQ908

http://www.youtube.com/watch?v=Jmz_vX4oaKg

Γλυκιά κολοκύθα

Εύρωσ το φυτό, που    απαιτεί χώρο, καθώς απλώνει, δίνει στρόγγυλο καρπό, μεγάλου μεγέθους,πορτοκαλί χρώματος και γλυκιάς γεύσης.

Υβρίδια:

Άσπρο κολοκυθάκι

Εύρωστο και πολύ παραγωγικό φυτό, δίνει κολοκυθάκια λευκού χρώματος και μεγάλου μεγέθους.Φυτό που απλώνεται, γι’ αυτό και απαιτεί χώρο.

Κομποκολόκυθο

Ορθόκλαδο, εύρωστο φυτό,με κοντούς κόμπους, που “δένει” στη ρίζα και δίνει κολοκυθάκια σκούρου πράσινου χρώματος, μετρίου μεγέθους.

 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Λαγκαδά

Παραδοσιακή ποικιλία μελιτζάνας, σκούρου μοβ(σχεδόν μαύρου) χρώματος.Καρπός μακρύς.

Τσακώνικη(άσπρη)

Παραδοσιακή ποικιλία μελιτζάνας, λευκού χρώματος και μακρύ καρπού.

Φλάσκα(μαύρη)

Μελιτζάνα, σκούρου μοβ χρώματος, φλάσκα.

ΤΟΜΑΤΕΣ

 

 

 

Χαμηλές:

Ace 55: Χαμηλή, αυτοκλαδευόμενη ποικιλία τομάτας, ιδανική για υπαίθρια καλλιέργεια.Καρπός στρόγγυλος,βάρους 200-250γρ., ιδιαίτερα εύγευστος.Ημιόψιμη,ημιαναρριχώμενη, επιτραπέζια ποικιλία.

Ντόπια ποικιλία Τριγώνας(Ιδιοπαραγώμενη): Ημιαναρριχώμενη, ντόπια ποικιλία, βιολογικής παραγωγής.Δίνει τομάτα 200γρ., στρόγγυλη, εύγευστη.Ιδανική ποικιλία για ψυχρά κλίματα.

 

 

 

 

 

 

 


Αναρριχώμενες:

Cherry: Τοματινί- παράγει μικρές,στρόγγυλες ντομάτες, σε τσαμπιά.Ιδιαίτερα εύρωστο και παραγωγικό φυτό, που απαιτεί συχνά αραίωμα, για να μην σπάνε τα κλαδιά του.Γλυκός καρπός και αναρριχώμενη ποικιλία.

Βιομηχανική-Roma: Αναρριχώμενο φυτό, ιδανικό τόσο για υπαίθρια καλλιέργεια, όσο και για θερμοκήπιο.Ο καρπός του είναι μακρόστενος, και ενδείκνυται για χρήση στη βιομηχανική παραγωγή και για κονσέρβα. Δεν έχει ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.

 

 

 

 

 

 

 


Υβρίδια:

Αναρριχώμενες:

Monte carlo

Sandin: Αναρριχώμενο υβρίδιο, με πολύ μεγάλη παραγωγή και καρπούς 300-500 γρ.Είναι κατάλληλο και για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο.

Saint Pierre: Όψιμη επιτραπέζια ποικιλία, ιδανική για υπαίθρια ποικιλία.Δίνει μέτριους καρπούς, χωρίς κλάδεμα.Ιδιαίτερα παραγωγική, μέχρι τις πρώτες παγωνιές.

Robin

 

Χαμηλές:

Galli:

Carla

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Καυτερή: Μοιάζει με την Π-13, αλλά είναι πιο στενόμακρη και καίει πολύ.Δεν πρέπει να φυτεύεται κοντά σε γλυκιές πιπεριές, γιατί τότε θα γίνουν όλες καυτερές.

Π-13 :Εγχώρια ποικιλία, πρώιμη και κατάλληλη για ανοιχτή καλλιέργεια.Οι καρποί είναι μακρόστενοι 20-26 εκ. και με ανοιχτό πράσινο χρώμα, λεπτή σάρκα και γλυκιά γεύση. Είναι ιδανική για τηγάνι.

Π-14: Εγχώρια, φλάσκα ποικιλία, πρώιμη και κατάλληλη για ανοιχτή καλλιέργεια. ΄Εχει ανοιχτό πράσινο χρώμα, λεπτή σάρκα και είναι τρίλοβη ή τετράλοβη.Έχει υψηλή απόδοση και είναι κατάλληλη για κατάψυξη.

Φλωρίνης: Παχύσαρκη, εγχώρια ποικιλία με γλυκιά γεύση και κόκκινο χρώμα.Το φυτό είναι ορθόκλαδο και χωηρό και ο καρπός επιμήκης 12-17 εκ. Πριν την ωρίμανση ο καρπός είναι πράσινος και όταν ωριμάζει γίνεται κόκκινος.Είναι πολύ παραγωγική ποικιλία, ανθεκτική στις ασθένειες και ιδανική για σαλάτα, κατάψυξη και κονσέρβα.

 

ΠΕΠΟΝΙΑ

Ananas

Honey Dew

Galia: Υβρίδιο με μεγάλη παραγωγή.Ο καρπός του είναι κίτρινος, με διχτυωτή φλούδα και πολύ εύγευστη σάρκα.Το βάρος του κυμαίνεται στα 1-1,5 κιλά.

 

Στο κατάστημα μας, μπορείτε να βρείτε, επίσης, παντός είδους σπόρων οπωροκηπευτικών.