Κατηγορίες
Οπωροφόρα

Αχλάδια

ΧΑΙΛΑΝΤ(HIGHLAND)

Αχλάδι υψηλής ποιότητας, που μπορεί να αποθηκευτεί ως τον Ιανουάριο.Καρπός μεγάλος, λείος, κίτρινου χρώματος, με ανοιχτό κοκκινίασμα.Η σάρκα του είναι λευκή, πολύ χυμώδης, λειώνει εύκολα και έχει γλυκιά γεύση.Έχει μέτρια παραγωγικότητα και είναι κατάλληλο για βιομηχανική χρήση.Ωριμάζει στα τέλη Αυγούστου.

 

 

 

 

 

ΝΑΣΙ

Ασιάτικη αχλαδιά, με γλυκιά σάρκα,τραγανή  και καρπό που συντηρείται εύκολα.Ωριμάζει σε 8 με 9 μήνες, στις αρχές Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ Ή ΤΣΑΚΩΝΙΚΟ(SPADA)

Από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες στην Ελλάδα.Δένδρο μεγάλης ζωηρότητας και παραγωγικότητας.Έχει πολύ νόστιμο αχλάδι, μεσαίου μεγέθους, με πράσινο χρώμα,αρωματικό και βουτυράτο.Ωριμάζει γύρω στις 25 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΣΙΑ(COSCIA)

Δένδρο με μεγάλη παραγωγικότητα και ζωηρότητα.Καρπός με μεσαίο μέγεθος, κωνικός επιμήκης, με έντονο άρωμα, βουτυράτος και έντονο κίτρινο χρώμα, κατά την ωρίμανση.Ωριμάζει γύρω στις 6 Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΝΤΟΥΛΑ

Δένδρο μετρίου μεγέθους, πολύ παραγωγικό.Μέτριος καρπός, με κοντό κοτσάνι, σαρκώδη φλοιό και κίτρινο χρώμα.Ο καρπός είναι εύγευστος και αρωματικός.Ωριμάζει στα μέσα Ιουλίου.

 

 

 

ΑΜΠΑΤΕ ΦΕΤΕΛ

Μεγάλος καρπός, κίτρινου χρώματος, με μακρύ λαιμό.Είναι εύγευστο, με μια υπόξινη αίσθηση.Ωριμάζει στα τέλη Αυγούστου, με αρχές Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΣΣΑ ΚΡΑΣΑΝΑ(PASSA CRASSANE)

Δένδρο παραγωγικό.Πολύ μεγάλο φρούτο, κίτρινου χρώματος, με κηλίδες σκουριάς.Είναι αρωματικό και πολύ νόστιμο.Ιδιαίτερα ευαίσθητο στο βακτηριακό κάψιμο.Ωριμάζει στις αρχές Οκτωβρίου.

ΧΟΣΟΥΙ(HOSHI)

Δένδρο μεσαίου μεγέθους, πολύ παραγωγικό.Ο καρπός του είναι κιτρινοκαφέ χρώματος, πρώιμος, γλυκός και χυμώδης.Είναι νοστιμότατος, με στρόγγυλο σχήμα μεγάλου μεγέθους, που διατηρείται για πολύ χρόνο στο ψυγείο.Ωριμάζει στα τέλη του Αυγούστου.